Om Geografiolympiaden

Om Geografiolympiaden

PT. STJÅLET FRA https://scienceol.dk/geografi.html

Geografiolympiaden er en konkurrence for gymnasieelever, der interesserer for geofaglige områder. Konkurrence består af flere delkonkurrencer, der i sidste ende er med til at finde de fire danske elever, der går videre til den internationale geografiolympiade - iGeo.

Den første runde afholdes på de forskellige gymnasiale uddannelser i hele landet. Spørgsmålene favner bredt, da såvel geovidenskab som naturgeografi og geografi skal favnes. Hver skole indsender de tre bedste til videre bedømmelse. Blandt de mange indsendte besvarelser vælges de 24 elever, der går videre til semifinalen.

Semifinalen består både af flere større skriftlige test og praktiske forsøg, men krydres med forelæsninger. De 10-12 bedste fra semifinale går videre til finalerunden.

Finalerunden består af online træningsopgaver, forberedelse og en egentlig finale. Her samles finaledeltagerne og der stilles flere teoretiske tests og en større feltarbejdsopgave med blandt andet arealanvendelsesanalyser og kortlægning.

De fire deltagere, der skal deltage i Den internationale Geografiolympiade, iGeo, afsløres ved den fælles afslutningsreception for de danske Scienceolympiader.