Geografiolympiade 2018 i Quebec
Geografiolympiade 2018 i Quebec

Danske gymnasieelever laver et flot resultat: To bronzemedaljer

PT. STJÅLET FRA https://scienceol.dk/internationalt.html

Den internationale geografiolympiade afholdes hvert år i forskellige lande. I Quebec var der deltagere fra 43 lande. Hvert land kan stille med 4 deltagere, som på forhånd er udvalgt ved flere nationale runder af tests.

De danske deltagere var: Daniel Nørkjær Badenskov, Egedal Gymnasium Esben Bjørn Salmonsen, Sankt Annæ Gymnasium (bronzemedalje) Alexander Collignon, Gefion Gymnasium Frederik Skou Fertin, Roskilde Gymnasium (bronzemedalje)

Ved Geografiolympiaden stilles der svære teoretiske opgaver inden for geografiens mange felter så som geologi, glaciologi, klimatologi, turisme, økonomisk geografi og social geografi. Da opgaverne har en meget høj kompleksitet, har de fire deltagere læst og trænet opgaver i månedsvis før selve olympiaden. Men også feltarbejde og kartografiske kompetencer såvel som innovative evner testes ved de to dages Fieldwork-test på en for alle ukendt lokalitet, hvor der skal udarbejdes forslag til områdets udvikling under hensyntagen til både naturgeografiske, geologiske og kulturelle forhold.

Den internationale geografiolympiade afholdes hvert år i forskellige lande. I Quebec var der deltagere fra 43 lande. Hvert land kan stille med 4 deltagere, som på forhånd er udvalgt ved flere nationale runder af tests.

De danske deltagere var: Daniel Nørkjær Badenskov, Egedal Gymnasium Esben Bjørn Salmonsen, Sankt Annæ Gymnasium (bronzemedalje) Alexander Collignon, Gefion Gymnasium Frederik Skou Fertin, Roskilde Gymnasium (bronzemedalje)

Ved Geografiolympiaden stilles der svære teoretiske opgaver inden for geografiens mange felter så som geologi, glaciologi, klimatologi, turisme, økonomisk geografi og social geografi. Da opgaverne har en meget høj kompleksitet, har de fire deltagere læst og trænet opgaver i månedsvis før selve olympiaden. Men også feltarbejde og kartografiske kompetencer såvel som innovative evner testes ved de to dages Fieldwork-test på en for alle ukendt lokalitet, hvor der skal udarbejdes forslag til områdets udvikling under hensyntagen til både naturgeografiske, geologiske og kulturelle forhold.